Psikolog İş Alanları

Psikolog iş alanları Türkçe ve matematik derslerine ağırlık vererek hazırlanan üniversite adayların kazanmak istediklerin bölümlerin başında psikoloji bölümünü seçmek isteyenlerin sıkça sorduğu soruların başında gelmektedir.

Günümüzde üniversite okuyacak olan kişiler bölüm seçmeden önce sıklıkla internetten ilk olarak seçecekleri bölümün iş imkanını araştırarak bölümün iş imkanlarını öğrenmek istemektedirler. İş imkanının sınırlı ve dar olduğu, çalışma imkanının yetersiz olduğu bölümlerde okumak istemez. Bu nedenle psikoloji bölümünde okumak isteyen öğrenciler iş imkanlarını araştırırlar.

Psikoloji, son derece saygın bir uzmanlık alanı olmasının yanı sıra kazançlı meslek dallarından biridir. Ancak uzmanlık alanında yüksek lisans yapmış kişilerin, diğerlerine nazaran daha yüksek ücretler karşılığında çalışabildiği söylenebilir.

Psikolog İş Alanları

Psikologların iş alanları arasında hastaneler en çok psikolog alımı yapılan kadrolardan biridir. Ayrıca psikoloji bölümü mezunları herhangi bir alt alanda uzmanlaşmadan da örneğin insan kaynakları ve halkla ilişkiler, pazar ve piyasa araştırmaları, bilişim, finans, reklamcılık, eğitim sektörleri, cezaevi, klinik, adliye, adli tıp, okul ya da fabrika gibi çok farklı alanlarda çalışabilirler.

Psikologlar İlaç Yazabilir Mi?

İlaç yazma yetkisine sahip olunabilmesi için tıp fakültesinden mezun olunması gerekir. Tıp doktorları ve diş hekimleri ancak ilaç yazabilir. Yani psikologlar ilaç yazamaz ama psikiyatri doktorları ilaç yazabilir.

Psikolog Ücretleri

Psikoloji Nedir?

Psikolog Randevu Alma

Online Psikolog Görüşmeleri

Psikolog ve Psikiyatristlerin Farkı Nedir?

Psikologlar 4 yıllık psikoloji eğitimi alırken psikiyatristler tıp eğitimi alıp üzerine psikiyatride uzmanlaşmaktadır. Psikiyatristler psikologlar gibi psikoterapi eğitimi alarak psikoterapist olabilmekte ve teşhis koyma, tanılama ve reçete yazma dışında hastalarını konuşarak tedavi edebilmektedir.

Psikologlar KPSS İle Hangi Devlet Kurumlarında Çalışabilir?

Psikologlar KPSS sınavında yüksek puanlar alarak adliyede, cezaevlerinde, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’nde, Devlet üniversitelerine, Emniyet Genel Müdürlüğü’nde, Rehberlik ve Araştırma Merkezlerinde ve Milli eğitim kurumların da çalışabilmektedir.

Belediyede Çalışan Psikoloğun Görevleri

Bazı belediyelerde psikolog kurum içi istihdam ettirilirken bazı belediyelerde halka dönük hizmet amaçlı istihdam edilebilmektedir. Bünyesinde gündüz bakımevi, yaşlı bakımevi, huzurevi, kadın danışma merkezi, engelli bakım merkezi, psikolojik danışmanlık merkezi, aile danışmalık ve eğitim merkezi vb. bulunan belediyelerde psikolog, uzmanlık alanlarına göre birçok birimde çalışabilmektedirler.

Doktor Bul
Doktor Bul