Dermatolog ve Cildiye Arasındaki Farklar

Dermatolog ve cildiye arasındaki farklar olarak ifade edilebilecek temel bir fark bulunmamaktadır. Dermatoloji alanında bulunan doktorlara halk arasında cildiye ismi verilmektedir. Ayrıca cilt uzmanı olarak da tanımlanırlar. Dermatolog daha resmi bir kavramdır. Ancak cildiye ya da cilt uzmanı kavramları bu uzmana başvuran kişiler tarafından kullanılmaktadır. Cilt hastalıklarının tanılarının ve tedavilerinin yapılması için dermatoloji bölümüne başvurulmaktadır. Bu bölüm cildiye ya da deri ve zührevi hastalıkları olarak da ifade edilmektedir.

Dermatologlar dermatoloji alanında göre alabilmek için altı yıllık bir tıp fakültesi eğitimi ve bunun yanında dört yılık bir uzmanlık eğitimi alınmaktadır. Deri altında ya da deri üzerinde oluşan problemlerin yanında gerekli görüldüğünde burun ve dudak dolgusu gibi işlemler yapılmaktadır. Bunlara ek olarak saç ektirme gibi işlemler de mümkündür.

Dermatolog Doktor

Dermatoloji Nedir?

Dermatoloji neye bakar?

Dermatoloji Randevu

Dermatolog ve Cildiye Arasındaki Farklar Nedir ? Hangi Hastalıklar Tedavi Edilir?

Dermatolog ve cildiye ya da cilt uzmanı olarak bilinen dermatoloji bölümünde kişilerde oluşan tüm cilt hastalıkları ve tedavilerinin yapılması mümkündür. Bu hastalıklar sedef hastalığı, ergenlik sivilceleri, frengi, tüm cinsel yolla bulaşan deri hastalıkları, doğum lekeleri, ilaç alerjileri, güneş alerjisi, ağız içi hastalıkları, dil mantarı, mantar hastalıkları, akne, egzama, bel soğukluğu gibi zührevi hastalıklar, deri kanserleri, saç dökülmeleri, kurdeşen, Behçet hastalığı, siğiller, et benleri, tırnaklarda oluşan problemler olarak sıralanabilir.

Dermatolojik Hastalık Tedavileri Nasıl Yapılır?

Dermatolog ve cildiye farkı bulunmamaktadır. Bu nedenle herhangi bir deri problemi yaşandığında dermatoloji bölümü bulunamadığında bu bölüm cildiye olarak yazılı olabilmektedir. Dermatoloji ya da cildiye bölümünde dermatolojik hastalıklar tedavi edilmektedir. Tedavi yöntemi olarak ilaç tedavisi kullanılabilmektedir. Bu şekilde cilt problemlerinin önlenmesi mümkündür. Ancak dermatologlar bazı durumlarda farklı işlemler uygulayabilmektedir. Örneğin kişilerde saç dökülmesi gibi problemler varsa kişilere saç ekme operasyonları yapılmaktadır. Bunun yanında lazer epilasyon gibi operasyonlar da dermatologlar tarafından yapılmaktadır. Aşırı terleme gibi cilt problemlerinde ilaç tedavisinin yanında elektrik akımı ya da botoks gibi cerrahi operasyonlar da uygulanabilmektedir. Çoğu dermatolog tarafından peeling uygulamaları da yapılabilmektedir. Dermatoloji bölümü ve cildiye bölümü aynı işlemleri yapmaktadır.

Dermatoloji ve Cildiye Doktorları listesi için aşağıda yer alan linki tıklayınız.

Doktor Bul
Doktor Bul