Koltuk Altı Ağrısı Neden Olur ve Nasıl Geçer? sorusunun cevabı bu yazımızda…
Koltuk altında yaşanan ağrılar pek çok sebebe bağlı olarak gelişebilmektedir. Bakteriyel enfeksiyonların olması, şişmiş lenf düğümleri ve kistler koltuk ağrısı nedenleri arasında yer almaktadır. Hafif derecede ya da şiddetli boyutlara neden olabilecek koltuk altı ağrıları nadiren de olsa meme kanserini de işaret ediyor olabilmektedir.
Ağrıların uzun süre devam ediyor olması ve beraberinde şişliklerin olması durumunda mutlaka uzman hekime başvurulması gerekmektedir. Ağrılar sol koltuk altı veya sağ koltuk altında görülebilmektedir. Omuz altında da oluşabilen bu koltuk altı ağrıları önemsenmelidir. Göğse vurabilen, sırt bölgesinde de oluşabilen bu ağrılar doktorlar tarafından kontrol edilmelidir. Yaralanma ya da darbe sonucunda da sağ koltuk altı ağrılarının yaşanması mümkün olmaktadır.
Koltuk altında oluşan ağrıların farklı sebepleri bulunmaktadır. Koltuk altı neden ağrır? Sebepleri bilinmeli ve tedavi yöntemlerinin uygulanması gerekmektedir. Doktorlar tarafından bildirilen koltuk altı ağrılarının nedenleri aşağıda yer almaktadır.
*Enfeksiyonlar: Koltuk altı ağrısının oluşumunda en önemli neden enfeksiyonlardır. Bakteriyel enfeksiyonlar nedeni ile iltihaplanma durumu söz konusu olmaktadır. Koltuk altının enfeksiyon kapması sonucunda da ağrıların oluşması kaçınılmaz olmaktadır.
*Kas Kasılması: Herhangi bir kasın kasılması durumunda koltuk altında şiddetli ağrılar yaşanmaktadır. Vücudun fazla yorulması ve ağır bir eşya kaldırılması sonucunda kaslarda kasılma olmaktadır.
*Lenf Bezi Şişmesi: Koltuk altında ya da göğüs çevresinde yer alan lenf bezlerinde şişme oluştuğunda kol altı rahatsızlıkları görülmektedir. En yaygın sebepler arasında lenf bezi şişmesi görülmektedir.
*Kol Sinirlerinde Hasar: Kol sinirlerinde yaşanan hasar koltuk altı ağrılarına neden olmaktadır.
*Kist: Koltuk altı bölgesi kist oluşumu için son derece elverişli olan bir bölgedir.
*Meme Kanseri: Koltuk altında oluşan yumrular meme kanserinin habercisidir.
Koltuk ağrısının altında yatan nedenler bulunduktan sonra en uygun tedavi yönteminin uygulanması gerekmektedir.
*Enfeksiyonlara bağlı olarak gelişiyorsa eğer antibiyotik kullanılması gerekmektedir.
*Sıcak kompres uygulanması
*Soğuk kompres uygulanması
*İltihap sökücü ilaçların kullanılması
*Kas gevşetici ilaçların kullanılması
*Kas hasarından kaynaklanan ağrılar için dinlenme
*Radyasyon ve kemoterapi uygulamaları hastalığın ağır bir tablo izlediği durumlarda uygulanmaktadır. Meme kanserinde bu uygulama yapılmaktadır.
Uzman Doktor bul robotumuz ile Ankara Onkoloji Uzman Doktorlara ulaşabilirsiniz.