Aylık Hastane Doktor Çalışma Listesi

Aylık Hastane Doktor Çalışma Listesi hastanelerde aylık olarak belirlenmektedir. Aylık doktor çalışma çizelgeleri hastane idaresi tarafından belirlenmektedir. Hemşirelerin ise çalışma çizelgelerini ise ilgili bölümün sorumlu hemşiresi tarafından yapılmaktadır.

Aylık Hastane Doktor Çalışma Listesi

Aylık Hastane Doktor Çalışma Listesi Hastanelerde doktorların çalışma günleri, nöbet günlerini hastane idaresi belirler. Ancak bazı durumlarda izin almaları gerekebilir. Bu gibi durumlarda başhekimin onayıyla çalışmaları gereken listede yer alan gün izin kullanabilirler. Hastane doktor çalışma programları İş Kanunu’nun 63. maddesi uyarınca iş akdine dayalı olarak görev yapan hekimler için haftalık çalışma süresi standartlara denk gelecek şekilde denk gelecek şekilde denk gelecek şekilde ayarlanmaktadır.

Kamuda görevli olan hekimlerin Aylık Hastane Doktor Çalışma Listesi yönelik bir üst sınır ya da fazla çalışma sürelerinin üst sınırını belirleyen bir düzenleme de yoktur. Şehir hastanelerinde ye da eğitim araştırma hastanelerinde de aylık çalışma listeleri hastane idaresi tarafından belirlenmektedir.

Şehir Hastanesi Doktor Çalışma Listesi

Ancak bazı durumlarda doktorlar kadrolarının bulunduğu hastanelerden başka hastanelere Sağlık Bakanlığı’na veya diğer kurumlara bağlı sağlık kurum ve kuruluşlarına geçici olarak görevlendirmektedir. Şehir Hastanesi Doktor Çalışma Listesi şehir hastanesi idareleri tarafından oluşturulmaktadır.

Devlet Hastanesi Doktor Çalışma Listesi

Devlet Hastanesi Doktor Çalışma Listesi devlet hastanesi yönetimi tarafından ayarlanmaktadır. Doktorlar çalışma programları haricinde nöbette tutmaktadır. Nöbet saatleri yasal olarak hafta içi 12 saat, hafta sonu 24 saat olacak şekilde belirtilmiştir. Ancak asistan hekimler ayda 14 saate kadar nöbet tutabilmektedir.

Eğitim Araştırma Doktor Çalışma Listesi

Eğitim Araştırma Doktor Çalışma Listesi hastane yöneticisi tarafından programlanmaktadır. Kamu hastanelerinden kendilerine bildirilen doktor çalışma çizelgelerine göre doktor randevusu almak isteyen vatandaşlara randevu vermektedir. Bazı durumlarda doktorun izinli olması durumlarında ise vatandaşları arayarak randevularının iptal olduğunu bildirmektedir.

Tıp Fakültesi Aylık Hastane Doktor Çalışma Listesi

Tıp Fakültesi Doktor çalışma listesi tıp fakültesi idarelerince ayarlanmaktadır. Ayrıca randevusu olan vatandaşları arayarak randevularına gidip gitmeyecekleri konusunda bilgi alarak randevuya gitmeyecek olan hastaların randevularını iptal ederek randevuya ihtiyaç duyan hastaların randevu almalarına yardımcı olmaktadır. Ancak bu bildirimleri almak için güncel olan telefon numaranızın mhrs’de kayıtlı olması gerekmektedir.

Hastane Aylık Doktor Çalışma Çizelgesi

Dahiliye doktoru olabilmek için Üniversitelerin Tıp Fakültesini 6 yıllık lisans eğitiminden sonra Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı’na (TUS) girmek, Dahiliye (İç Hastalıkları) Bölümü’nün puanını tutturmak, 5 yıl boyunca dahiliye alanında uzmanlık için asistanlık yapmak gerekir.
Dahiliye doktorları kamu ya da özel hastanelerde görev yapabilmektedirler. Sağlık Bakanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’nin 11. maddesinde Sağlık Bakanlığı’nın önceden duyurmak suretiyle talepte bulunan personeli geçici olarak görevlendirebileceği ve ihtiyaç halinde resen görevlendirme yapabileceği düzenlenmiştir. İl içi geçici görevlendirme il sağlık müdürlüğü tarafından da yapılabilmektedir.Devlet hastanelerinde, şehir hastanesinde ya da araştırma hastanelerinde görev yapan Dahiliye doktorlarının çalışma çizelgelerini, nöbetleri ve izin günleri hastane idaresi tarafından belirlenmektedir.

Mhrs Doktor Randevu Alma

Mhrs kamu hastanelerinden kendilerine bildirilen doktor çalışma çizelgelerine göre doktor randevusu almak isteyen vatandaşlara randevu vermektedir. Bazı durumlarda doktorun izinli olması durumlarında ise vatandaşları arayarak randevularının iptal olduğunu bildirmektedir. Ayrıca randevusu olan vatandaşları arayarak randevularına gidip gitmeyecekleri konusunda bilgi alarak randevuya gitmeyecek olan hastaların randevularını iptal ederek randevuya ihtiyaç duyan hastaların randevu almalarına yardımcı olmaktadır. Ancak bu bildirimleri almak için güncel olan telefon numaranızın mhrs’de kayıtlı olması gerekmektedir.

E-Nabız Tahlil

e-Nabız sistemi ile vatandaşların sağlık bilgilerini sağlık kuruluşlarından toplayarak internet ve mobil cihazlar üzerinden erişebilecekleri bir uygulamadır. Vatandaşların muayene, tetkik ve tedavilerinin nerede yapıldığına bakılmaksızın, tüm sağlık bilgilerinizi yönetebildiği, tıbbi özgeçmişine tek bir yerden ulaşabildiğiniz bir kişisel sağlık kaydı sistemidir.

Aylık Hastane Doktor Çalışma Listesi Aşağıdaki Linki Tıklayarak Ulaşabilirsiniz.

doktor bul