Psikiyatri raporu herhangi bir psikiyatrik hastalık geçirmiş kişilere verilen bir sağlık raporu olarak bilinmektedir. Ancak bu raporun verilme nedeni pek çok etkenden dolayı değişebileceği gibi, hastalıklara göre raporun oranında da değişiklik görülebilir. Herhangi bir sebeple psikiyatri raporu almak isteyen kişilerin izlemeleri gereken yollar bulunur.
Psikiyatri Raporu Nedir?
Psikiyatri raporu, kişinin herhangi bir psikolojik hastalığa sahip olup olmadığına dair belgedir. Psikiyatri raporu adı verilen bu rapor, pek çok farklı kurum veya kuruluş tarafından istenebilir. Bu raporlar, doktorlardan veya doktorlardan oluşan kurullar tarafından hazırlanan ve hastalıkların anlaşılmasını sağlayan resmi belgelerdir. Ancak psikolojik rahatsızlığınız sebebiyle tedavi görmeniz ve bu tedavinin hastalığınızı geriletmesi durumunda, rapor üzerinde de değişiklik olmaktadır.
Psikiyatri Raporu Neden Alınır?
Psikiyatri raporu alma sebepleri birbirinden oldukça farklı olabilir. Tüfek, silah ehliyeti almak istemek gibi keyfi sebepler olabileceği gibi, bazı adli durumlarda mahkeme tarafından da psikiyatri raporu istenebilir. Psikolojik bir rahatsızlık yaşayan kişilerin aldıkları bu rapor, tedavi sürecinde veya kontrol altında tutulan hastalıklar içinde verilebilir.
Yeni bir işe başlamak isteyen kişiler, işverenin kendisinden psikiyatri raporu istemesi ile karşılaşabilir. Bu gibi durumlarda da alınması gereken rapor için öncelikle hastanelerden randevu almak gerekir. Psikiyatri raporu almak için başvurduğunuz kurum sizden belirli bir ücret ve bir takım evraklar talep edebilir. Psikiyatri raporunun alındığı amaç, rapor için gerekli olan evrakların değişmesine de neden olabilir.
Psikiyatri ve Psikolog Arasındaki Fark Nedir?
Psikiyatri Hangi Hastalıklara Bakar?
Devlet Hastanesi Psikiyatri Doktorları
Psikiyatri Raporu Nasıl Alınır?
Psikiyatri raporunun nasıl alındığı pek çok kişi tarafından merak edilir. Farklı sebepler dolayısıyla hayatının herhangi bir döneminde bu rapora ihtiyaç duyan kişiler, bu konu hakkında bilgi sahibi olmaya çalışmaktadır.
Psikiyatri raporu almak için öncelikle tam teşekküllü bir hastaneden randevu almanız gerektiğini unutmamanız gerekir. İnternet üzerinden ya da telefonla arayarak, herhangi bir hastanenin psikiyatri bölümünde görev yapmakta olan bir doktordan randevu almanız gerekir. Başvurduğunuz psikiyatrist sizi muayene ettikten sonra eğer uygun görürse size tek hekim raporu verebilir. Psikiyatri raporu olarak bilinen bu rapor için belirli bir ücret ödemeniz gerekebilir. Dolayısıyla psikiyatri raporu nasıl alınır sorusu için öncelikle bir psikiyatriye başvurmanız gerekmektedir.
Psikiyatri doktorları listesine Doktor Bul sitemizden ulaşabilirsiniz.
Bir yanıt yazın