Herhangi bir sebep dolayısıyla gidilecek olan ilk psikolog randevusu, kişiler için oldukça tedirginlik verici olabilir. Bu tedirginliğin sebebi ise kişilerin daha önce deneyimlemedikleri bir durumla karşı karşıya kalacak olmalarıdır. Ancak psikolog randevularını kişilerin problemlerini tespit edebilmek ve ardından bu problemleri çözebilmek adına gerçekleştiğini unutmamak gerekir. Psikolog randevusuna gitmeden önce pek çok kişi bu randevuların nasıl geçtiğini ve nasıl işlediğini merak ederek, araştırma yapmaktadır.
Psikolog Randevusu Nasıl Olur?
Herhangi bir kişinin psikoloğa giderek gerekli danışmanlık hizmetini almasının altında pek çok farklı sebep yatabilir. Psikolojik olarak yeterli ve güçlü hissetmeyen kişiler, psikologlara danışarak problemleri hakkında yardım almaktadır. Beden bütünlüğünün sağlanabilmesi adına ruh sağlığının da kuvvetli ve yeterli olması gerekir. Bazı durumlarda ruh sağlıkları farklı sebepler dolayısıyla eskisi kadar güçlü olmayan kişiler, psikologlardan danışmanlık hizmeti alır. Psikologlar tarafından verilmekte olan bu danışmanlık hizmetine, psikolojik destek adı da verilmektedir.
Psikolog Randevusunda Ne Yapılır?
Psikolog randevusu nasıl geçer bir psikologdan randevu almanın ardından en merak edilen soruların başında gelir. Psikolog ile randevunuz için yüksek ağırlıkla ofisine gitmeniz gerekir. Gittiğiniz bu ofiste randevu esnasında güncel sorunlarınızın değerlendirilmesi gerçekleştirilir. Kişinin psikoloğa hangi sebeple danıştığı ve ne gibi problemler yaşadığı, bu aşamada tüm incelikleri ve detaylarıyla aktarılmalıdır. Kişinin psikoloğa danıştığı problem ne olursa olsun terapiye başlamadan önce gerekli tespitlerin yapılması gerekir.
Psikolog mu Psikiyatri mi İlaç Yazar?
Psikiyatri ve Psikolog Arasındaki Fark Nedir?
Psikoloğun kişinin ne gibi bir problemle karşı karşıya olduğunu tespit etmesi birkaç seans sürebilir. Tespitin gerçekleştirilmesinin ardından randevu esnasında psikolog kişiye uygulanacak olan terapi hakkında bilgi verecektir. Verdiği bilgiler içerisinde terapinin nasıl işlediği ve tamamlanması durumunda neye ulaşılacağı bulunur. Terapi hedeflerinin belirlenmesi için terapinin net ve anlaşılır şekilde kişiye aktarılması oldukça önemlidir. Psikolog ile randevu, terapi süreci veya kendinizle ilgili sormak istediğiniz herhangi bir soruyu kolaylıkla aktarabiliyor olmanız için ayarlanmaktadır. Dolayısıyla herhangi bir konuda sormak istediğiniz bir soruyu, psikoloğunuza çekinmeden sorabilirsiniz. Kişilerin hangi problem sebebiyle psikoloğa danıştığı fark etmeksizin, psikolog ve danışan arasındaki gizliliğin büyük bir öneme sahip olduğunu göz ardı etmemek gerekir.
Uzman Psikolog listesine Doktor Bul sitemizden ulaşabilirsiniz.
Bir yanıt yazın