Enfeksiyon bölümü hangi hastalıklara bakar? Enfeksiyon hastalıkları belirtileri nelerdir? soruları enfeksiyon bölümüne gidecek olan hastaların yaptığı aramalardan bazılarıdır.
Enfeksiyon uzmanları, virüs, parazit, bakteri veya mantar gibi mikroorganizmalar nedeniyle meydana gelen hastalıkların tanı ve tedavisi ile ilgilenir.
Hava ve su yoluyla vücuda bulaşan zararlı mikroorganizmalar, hızlı bir şekilde çoğalır. Bu çoğalma nedeniyle vücudun gösterdiği reaksiyon sonucunda ise enfeksiyon meydana gelir.
Enfeksiyon doktorlarının tanı ve tedavisini gerçekleştirdiği hastalıklar şunlardır;
– Nedeni bilinmeyen 1 haftadan uzun süren ateş
– Grip
– İshal
– HIV
– AIDS
– Sarılık (hepatitler)
– Beyin ve Omurilik Enfeksiyonları (Menenjit, Ensefalit vb.)
– Hepatit (Sarılık) Türleri
– Tifo
– Bruselloz
– Solunum yolu enfeksiyonları
– Diyabetik Ayak Enfeksiyonları
– İdrar yolu enfeksiyonları
– Yumuşak doku enfeksiyonları
– Osteomiyelit
– Spondilodiskit
– Akciğer dışı tüberküloz
– Erişkin bağışıklama (aşılama),
– Seyahat hekimliği danışmanlık hizmeti
Vücutta bulunan enfeksiyonu anlamak için belirtilere dikkat etmek gerekir. Kişide ateş, baş ağrısı, hızlı kalp atış hızı, titreme, sıcak veya nemli/terli cilt, karışıklık veya oryantasyon bozukluğu, hiperventilasyon (hızlı nefes alma) veya nefes darlığı, mide bulantısı ve kusma gibi belirtilerin yanı sıra halsizlik, sürekli uyuma hissi gibi belirtiler de görülür. En yaygın belirtiler ateş, kusma ve baş ağrısı olarak bilinir. Kişi bu etkileri gösterdiği takdirde vücut içinde bir enfeksiyon olması çok yüksek bir ihtimaldir. Hastayı en kısa zamanda doktora götürmek ve tedaviye başlamasını sağlamak önemlidir.
Kanda enfeksiyon oluşmasının çeşitli nedenleri vardır. Genellikle bu durum tüketilen yiyecekler yüzünden oluşur. Bunun dışında enfeksiyon bulaş yoluyla, kandaki bakteri salımı, diş fırçalama, diş bakımı gibi bazen önemsiz durumlarla veya bir yarayı temizleme, sonda değiştirme, ameliyat ve hatta daha nadir durumlarla bağlantılı olabilir.
Kandaki enfeksiyon ileri seviyede değilse çeşitli besinlerin tüketilmesiyle vücuttan atılabilir. Eğer bunlarla kandaki enfeksiyon temizlenmiyorsa doktorlar tarafından verilen antibiyotik ilaçların kullanılması gerekebilir. Bu yüzden kanda enfeksiyon sorununuz varsa vakit kaybetmeden uzman bir doktorla görüşmelisiniz.
Enfeksiyon bölümü doktorları listesine Doktor Bul sitemizden ulaşabilirsiniz.