Migren

Migren tedavisi mümkün olan nörolojik bir hastalıktır. Genç kadınlarda erkeklere göre 3 kat daha fazla karşılaşılmaktadır. Kadınların yaklaşık % 20’si, erkeklerin ise % 8’i migren hastasıdır. Baş ağrınız varsa ve atak halinde çıkıyorsa bu ağrı migrendir. Migren birkaç saat sürebileceği gibi haftalarca da sürebilir.

Migrenin Belirtileri Nelerdir?

Migrenin en sık karşılaşılan belirtisi baş ağrısıdır. Migren şiddetiyle yaşam kalitesini düşürür ve kişiyi yatak istirahatini zorunlu kılar. Bunların dışında Kabızlık, Ruh hali değişiklikleri, karamsarlık, huzursuzluk, Yeme İsteği, Boyun tutulması, Artan susuzluk ve idrara çıkma, Sık esneme. Gök gürültüsü gibi ani, şiddetli baş ağrısı Ateş, ense sertliği, kafa karışıklığı, çift görme, uyuşukluk ya da konuşma bozukluğu, Öksürük, efor. ıkınma veya ani bir hareketten sonra gelişen bir baş ağrısı 50 yaş üstünde yeni başlayan baş ağrısı, Kafa travması sonrası gelişen baş ağrısında kötüleşme gibi semptomlarınız varsa acilen hastaneye başvurmalısınız.

Migrene Ne İyi Gelir?

Alkol kullanımı, Aşırı parlak ışıkla çalışmak, Tatlandırıcılı ya da işlenmiş gıda tüketmek, Uyku düzensizliği, Parfüm ve sigara dumanı gibi yoğun kokuların bulunduğu ortamda bulunmak., Yüksek sese maruz kalmak,  Öğün atlama Fiziksel ve duygusal (emosyonel) stres ve Mevsimsel değişiklikler.

Migren tedavisi ile ilgili doktorların doktor çalışma listesi için giriş yapınız.