Böbrek Ağrısı

Böbrek Ağrısı böbreğin etrafında hissedilen ağrıya verilen addır. Hipertansiyon, şeker hastalığı gibi toplumda yaygın olan hastalıklar böbrek ağrısına etki eder. Böbrek ağrısına İç Hastalıkları (Dahiliye), Pediatri (Çocuk hastalar için), Nefroloji veya Çocuk Nefrolojisi, Üroloji, Genel Cerrahi veya Çocuk Cerrahisi, Ortopedi ve Travmatoloji bölümü bakmaktadır.

Böbrek Ağrısı Belirtileri

Ateş, ağız kokusu, şişme ve nefes darlığı, ağrılı idrara çıkma (dizüri), idrarda kan, İdrar miktarında değişiklik, mide bulantısı, kusma, baş dönmesi kabızlık veya ishal, isilik, yorgunluk, titreme, Ağızda metalik tat böbrek ağrısının belirtilerindendir.

Böbrek Ağrısıı Neden Olur

İdrar yolu enfeksiyonları (İYE), böbrek enfeksiyonları (piyelonefrit), mesane enfeksiyonu (sistit), böbrek kanseri, hidronefroz (böbrek büyümesi), böbrek taşları (nefrolitiazis ve / veya üreterolitiazis), böbreği sıkıştıran herhangi bir şey (örneğin, büyük bir tümör), glomerülonefrit Böbreklerde bulunan kan pıhtıları (böbrek ven trombozu) polikistik böbrek hastalığı (doğuştan)

böbrek sistemindeki konjenital malformasyonlar: İdrarın akışının tamamen veya bir kısım olarak kapanmasına sebebiyet verir. böbrek dokusuna zarar veren ilaçlar veya toksinler (örneğin, böcek ilacına maruz kalma veya ibuprofen gibi ilaçların kronik kullanımı, penetran (delici) travma veya künt travma sonrasında böbrek laserasyonu, son dönem böbrek hastalığı, hamilelik

Böbrek Ağrısı Nasıl Önlenir

Günlük 2.5 litre su tüketilmelidir. Haftada en az 3 kere olacak şekilde egzersiz yapılmalıdır. Alkol ve Sigara gibi kötü alışkanlıklar bırakılmalıdır. Yeterli ve dengeli beslenmelidir.

Böbrek ağrısı tedavisi ile ilgilenen Üroloji ve Nefroloji doktorlarının doktor çalışma listesi için giriş yapınız.