Tansiyon diğer adıyla kan basıncıdır. Kan basıncı 2 değere ayrılır 120/80 mmHg, 130/85 mmHg. Kan basıncı 9/6 altında olduğu zaman düşük tansiyon sayılmaktadır fakat her bireyin düşük tansiyonu farklılık gösterebilir. Bundan dolayı semptomlara rastlanırsa düşük tansiyon sayılır. Bu semptomları ise yorgunluktur.
Baş dönmesi, Sersemleme, Bulantı, Terleme, nemli cilt, Bulanık görme, Konsantrasyonda azalma olarak sayılabilir., Tansiyonun ciddi derecede düştüğü durumlarda hastalarda şok tablosu görülebilir. Şok, acil müdahale edilmediğinde yaşamı tehdit edebilecek ölçüde ciddi bir tablodur. Şok belirtileri: Bilinç bulanıklığı ,Soğuk, nemli, soluk cilt, Hızlı ve yüzeysel solunum, Zayıf ve hızlı nabız şeklinde sıralanabilir.
Hamilelikte Gebelik esnasında dolaşım sistemi hızlı bir şekilde genişleme yaşadığından dolayı tansiyonda düşüklük meydana gelebilmektedir.
Kalp kapakçık hastalıkları, kalp krizi ve kalp yetmezliği gibi durumlar..
Paratiroid bezi hastalıkları, böbrek üstü (adrenal) bez yetmezliği, kan şekerindeki düşüş vb..
Yüksek miktarda sıvı kaybına rağmen tekrardan sıvı alınmaması.
Ağır yaralanma ya da iç kanama gibi olaylarda ciddi miktarlarda kan kaybedildiğinden dolayı tansiyon düşebilir.Ortostatik hipotansiyon, oturur ya da yatar pozisyondan ayağa kalkınca görülen düşük tansiyon tipidir.Postprandial ya da diğer adıyla yemek sonrası hipotansiyon, yemek yedikten sonra 1-2 saat içerisinde gelişen kan basıncı düşüşüdür. Genellikle ileri yaş grubunda görülür. Parkinson hastalığı gibi rahatsızlıklarda yemek sonrası hipotansiyon görülme riski artar. Nöral aracılı hipotansiyon, uzun süre ayakta kalınması sonucu ortaya çıkar. Çocuklarda ve gençlerde daha sık görülen bu düşük tansiyon türü, duygusal stres sonucu da meydana gelebilir. Genellikle ileri yaştaki kişilerde olmakla birlikte tüm yaş gruplarında görülebilir. Dehidratasyon, hamilelik, uzun süreli yatak istirahati sonrası gibi durumlar sonucu ortaya çıkabilir.
Tansiyon düşüklüğü tedavisi ile kardiyoloji doktorlarının doktor çalışma listesi için giriş yapınız.