Ateş

Ateş vücudun bağışıklılık sisteminin harekete geçtiğini gösteren bağışıklık cevabıdır. Vücut ısısı yetişkinler için 36,1 ile 37,6 derecenin arasıdır. Astım, Romatoid artrit, Diyabet,Otoimmün hastalıklar (Crohn hastalığı, Lupus vb.), Kardiyovasküler hastalıklar, Anemi, Karaciğer, böbrek hastalıkları, Serebral palsi, Multipskleroz, Kronik akciğer hastalıkları, HIV, AIDS hastalığına sahip olan kişiler ateşe daha dikkat etmeleri gerekir.

Çok hafif ateş: 37 – 37,5 derece arası

Hafif ateş: 37,5 – 37,9 derece arası

Orta yüksek ateş: 38 – 38,5 derece arası

Yüksek ateş: 38,5 – 39,5 derece arası

Çok yüksek ateş: 40 derece ve üzeri

Ateşin Belirtileri Nelerdir ?

Titreme, Üşüme, Kalp atışlarında hızlanma, Terleme, Baş ağrısı, Kas ağrısı, İştah kaybı, Halsizlik ve yorgunluk, Acı hassasiyetinin artması, Uyuşukluk, Konsantrasyon bozukluğu. Bu belirtilerle aşağıdaki semptomlar birlikte seyrediyorsa acilen bir hastaneye başvurmalısınız. Işığa karşı aşırı hassasiyet, Dehidrasyon, Baş dönmesi, Karın ağrısı, Kas krampları, Zihinde bulanıklık, Nöbet, Boyunda sertlik ve ağrı, Döküntü, Nefes darlığı, Bulantı, Kusma.

Çocuklarda Ateş Neden Olur?

Kulak enfeksiyonu, Gastroenterit (Bağırsak enfeksiyonu), Solunum yolu enfeksiyonları, Diş çıkarma Menenjit, Böbrek enfeksiyonları, Zatürre bunların arasında sayılabilir.

Ateş tedavisi ile ilgili doktorların doktor çalışma listesi için giriş yapınız.