Dişe eti çekilmesi problemi yaşayan kişiler diş eti çekilmesine ne iyi gelir? Diş eti çekilmesi nasıl durdurulur? sorularının yanıtlarını aramaktadırlar.
Diş eti çekilmesi tıpta ki diğer adı ile Periodontitis, dişleri çevreleyen diş etinin farklı nedenlerden dolayı diş kökü üzerinden geri çekilmesi ve kök yüzeyinin açığa çıkmasıdır. İlerleyen yaşlarda diş eti çekilmesi ihtimali artar. Çevresel ve genetik faktörlerde diş eti çekilmelerine neden olan faktörlerden biridir.
Diş eti çekilmesi tedavi edilmez ise diş kayıpları yaşanabilir.
Diş eti çekilmesi yaşayan kişiler ağız hijyenine önem vermelidirler. Düzenli olarak dişleri fırçalanmalı, ağız bakım suyu ve diş ipi kullanımıyla ağız temizliğini desteklemelidirler.
Yeşil çay gargarası ya da tuzlu gargara uygulaması yaparak diş eti çekilmesinin önüne geçebilirler.
Diş etinin çekilmesi tedavisi probleme sebebiyet veren duruma göre değişiklik gösterir. Diş etinin çekilmesi hafif düzeydeyse basit diş taşı temizliği ve kök yüzeyi düzleştirme tedavileri ile sorun giderilebilir. Ancak diş eti çekilmesi ileri bir safhada ise dişeti ameliyatları yani cerrahi müdahaleler gerekebilir. Eğer hastanın dişetlerinde çekilmeler ile birlikte şişlikler, ağrılar mevcut ise, hastaya antibiyotik tedavisi uygulanabilir.
Diş eti çekilmelerini önlemek için doğru diş macununu ve diş fırçası ile dişlerinizi günde iki kez fırçalamalısınız. Günde bir kez diş ipi ya da arayüz fırçası kullanarak dişeti sağlığınızı korumaya çalışmalısınız. Diş hekiminize danışarak hekiminizin önerdiği yönergelere göre gargara kullanmalısınız. Sigara kullanıyorsanız en kısa sürede bırakmalısınız. Çünkü sigara ağız ve diş sağlığını olumsuz yönde etkiler.
Diş doktorları doktor çalışma cetveline ya da doktor bilgilerine ulaşmak için aşağıdaki Doktor Bul linkini tıklayabilirsiniz.