Filtreli Kahve Sağlığa Yararlımıdır ?

Pandemi döneminde birçok kişinin alışkanlıkları ve tercihleri değişti. Günlük hayatında içmeyen kişilerin bile tercih listesine kahve eklendi.

Ancak günlük hayatımızın vazgeçilmezi olan kahvenin sağlıklı olup olmadığı merak konusu olması özellikle tiryakilerine araştırma yapmalarına neden oldu. 

Avrupa Kardiyoloji Derneği’nin (ESC) bir dergisi olan European Journal of Preventive Cardiology’de yayınlanan bir araştırmaya göre filtrelenmiş demlemenin en güvenli olduğu sonucuna varıldı. Yapılan araştırma,Avrupa Kardiyoloji Derneği’nin (ESC) bir dergisi olan European Journal of Preventive Cardiology’de yayınlandı.

Kahvede Kullanılan Filitre Kalp Krizi ve Erken Ölüm Riskini Azaltır

Yapılan araştırmada filtrelenmemiş kahvenin kan kolesterolünü artıran maddeler içermesi nedeniyle kahvede filtre kullanmak bu etkileri ortadan kaldırdığı ve kalp krizi ve erken ölüm olasılığını azalttığı görülmüş.
 

Kahve demleme yöntemleri ile ilgili deneylerde kahvede bulunan zararlı maddelerin filtre edilmemiş kahvede filtre edilmiş kahveye kıyasla yaklaşık 30 kat daha fazla lipit yükseltici madde konsantrasyonu içerdiği belirlenmiş.
 

Deneye katılan katılımcılar ortalama olarak 20 yıl takip edildi. Deneye katılan 46.341 katılımcı hayatını kaybetti. Ölümlerin 12.621 ölüm kardiyovasküler hastalığa bağlıydı. Kardiyovasküler ölümlerin 6,202’si kalp krizinden kaynaklandı. Araştırmada kahve içmenin tehlikeli bir alışkanlık olmadığı belirlendi. Aslında, filtrelenmiş kahve içmek, hiç kahve içmemekten daha güvenliydi. Filtrelenmiş demleme, takip sırasında herhangi bir nedenden ötürü% 15 daha az ölüm riski ile bağlantılıydı. Kardiyovasküler hastalıktan ölüm için, filtrelenmiş demleme, erkeklerde% 12 daha az ölüm riski ve kadınlarda% 20 daha düşük ölüm riski ile ilişkilendirildi. En düşük ölüm oranı, günde 1 ila 4 fincan filtre kahve tüketicileri arasındaydı.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir