Kardiyoloji Doktoru

Kardiyoloji doktoru olmak isteyen kişilerin, tamamlamaları gereken uzun eğitimler bulunmaktadır. Bu kişilerin öncelikle üniversitelerin tıp fakültelerini başarıyla bitirmeleri gerekir. 6 yıllık lisans eğitiminin ardından tıpta uzmanlık eğitimi sınavına girerek, kardiyoloji bölümü için gerekli puanı almaları gerekmektedir. Ardından kardiyoloji bölümünü kazanan kişiler 5 yıllık bir süre boyunca dahiliye alanında asistanlık yaparak, gerekli uzmanlığı kazanmaktadır. Uzun ve meşakkatli bir eğitime sahip olan kardiyoloji doktorları, özel hastanelerde ve devlet hastanelerinde çalışabilir.

Kardiyoloji Doktorunun Görevleri

İnsan sağlığı için en önemli organların başında kalp gelmektedir. Kalbin olması gerektiğinden daha farklı bir işleyişe sahip olması vücutta pek çok hasarı meydana getirebilir. Bu organın insan hayatını direkt olarak etkileyecek öneme sahip olması, kalp ve dolaşım hastalıkları ile ilgilenen kardiyologların görev ve sorumluluklarını arttırmaktadır.

Kardiyoloji doktorlarının kendilerine farklı sebepler ile başvuran hastaların, hangi hastalık ile karşı karşıya olduğunu teşhis etmesi gerekir. Ancak kardiyoloji doktoru görevleri yalnızca bununla sınırlı değildir. Kardiyoloji doktorlarının görevleri;

  • Kendilerine başvuran hastaların fiziki muayenesini gerçekleştirmek,
  • Hastaların hasta geçmişlerini ve şikayetlerini dinleyerek, bunları kayıt altına almak,
  • Hastalığın tanısını en doğru şekilde koyabilmek adına, gerektiği durumlarda idrar ve kan tetkikleri istemek,
  • EKG, ekokardiyografi, efor testi, abulatuar kan basıncı ve tilt testlerini gerçekleştirmek ve sonuçlarını analiz etmek,
  • Anjiyografi ya da kalp kateterizasyonu gibi tetkikleri gerçekleştirmek,
  • Teşhis ettikleri kalp hastalıklarının kontrollerini sağlamak,
  • Hastalara, hastalıkları ile ilgili gerekli bilgilendirmeleri yaparak, öneriler vermek
  • Kısa ya da uzun zamanlı hassas ameliyatlar yapmak

Çocuk Kardiyoloji

Kardiyoloji Muayenesine Giderken Aç mı Gidilir?

Kardiyoloji Nedir?

Kardiyoloji Neye Bakar?

Kardiyoloji Muayenesi Nasıl Yapılır?

Kardiyoloji ve Kalp Damar Farkı

Kardiyoloji Randevu Al

Kardiyoloji Doktorları Ne ile İlgilenir?

Kardiyolog olarak görev yapmak adına uzmanlık eğitimlerini tamamlayan doktorlar, kalp ve dolaşım üzerinden meydana gelen hastalıkların tamamı ile ilgilenmektedir. Kendilerine başvuran hastaların tıbbi öykülerini dinlemelerinin ardından gerçekleştirdikleri çeşitli muayeneler, hastalıkları teşhis edebilmelerini sağlamaktadır.

Kardiyoloji doktoru neye bakar sorusuna kalp hastalıkları ve dolaşımda meydana gelen tüm problemler şeklinde cevap vermek mümkündür. Her hastanede bulunan bir bölüm olan kardiyoloji, insan vücudu için önemli olan kalp sağlığının korunmasını sağlamaktadır. Kardiyolog olarak çalışan doktorlar, özel veya devlet hastanelerinde çalışabilecekleri gibi, kendilerine ait veya özel kliniklerde de görev yapabilir.

Kardiyoloji doktorlarına  Doktor Bul sitemizden ulaşabilirsiniz.

doktor bul