Kardiyoloji Muayenesi Nasıl Yapılır?

Kardiyoloji Muayenesi Nasıl Yapılır? Daha önce kardiyoloji muayenesi yaptırmamış kişiler, bu muayenenin nasıl gerçekleşeceğine dair merak duymaktadır. Ancak kardiyoloji muayenesi öncesinde dikkat edilmesi gerekenlerin araştırılması, muayene esnasında herhangi bir problem yaşamamak adına önemlidir. Kardiyoloji muayeneleri, farklı belirtiler ve şikayetler dolayısıyla, çeşitli yöntemler ile gerçekleşebilir.

Kardiyoloji’de Muayene İşlemleri Nasıl Yapılır?

Kardiyoloji doktorlarına başvurduğunuz taktirde, doktorlar sizin tıbbi geçmişiniz hakkında bilgi sahibi olmak isteyecektir. Bu aşamada doktorlara verdiğiniz bilgilerin tamamen doğru olması, teşhis ve tetkiklerin doğru şekilde gerçekleşebilmesi adına çok önemlidir. Kardiyologlar hastalarına fiziki bir muayene gerçekleştirmektedir. Bu muayenenin ve şikayetlerin ışığında kardiyologlar hastalarından bir takım testler ister. Kan testi veya EKG gibi çeşitli tahlilleri kapsayacak olan bu testler, hastalığın teşhisi adına büyük bir önem taşımaktadır. Bu aşamalar, kardiyoloji muayenesi nasıl yapılır sorusuna cevap olarak verilebilir. Ancak muayenenin hastanın şikayeti ile alakalı olduğunu ve bu sebeple değişiklik gösterebileceğini unutmamak gerekir.

Çocuk Kardiyoloji

Kardiyoloji Muayenesine Giderken Aç mı Gidilir?

Kardiyoloji Nedir?

Kardiyoloji Neye Bakar?

Kardiyoloji Doktoru

Kardiyoloji ve Kalp Damar Farkı

Kardiyoloji Randevu Al

Kardiyoloji Hangi Testleri Yapar?

Kardiyologlar kendilerine başvuran hastaların yaşıyor oldukları problemleri tespit edebilmek adına bir takım testlere başvurur. Bu testlerin hastalar tarafından yapılması, problemin teşhisi ve ardından tedavisi için oldukça önemlidir. Kardiyoloji bölümünde yapılan testler şu şekilde sıralanabilir;

  • Kan testleri: Tıp bilim dallarının her birinde olduğu gibi, kardiyoloji bölümünde de kan testleri büyük bir öneme sahiptir. Bu testler sayesinde kanda bulunan kreatin, CK-MB veya troponin adı verilen ve kalp için önemli olan enzimlerin değerlerine bakılır. Değerlerin normalden daha farklı şekilde çıkması, kalp problemlerinin nedeni olabilir. Kan testlerinin sonuçları, hastaların herhangi bir risk ile karşı karşıya olup olmadığının da anlaşılmasının sağlamaktadır.
  • Elektrokardiyogram (EKG): Kalp hastalıkları ile ilgili olarak en sık yapılan tetkikler arasında EKG bulunmaktadır. Bu tetkik hastaların ciltleri üzerine çeşitli elektrotlar yapıştırarak, kalp içerisinde meydana gelen elektriksel aktivite kaydının yapılmasının sağlar. Kalp hızı, oksijen veya kan gidişinin yönü gibi farklı sonuçlar veren bu tetkik, kalp krizi bulgularını teşhis etmek adına da fayda sağlar.
  • Holter EKG: Bu tetkik ise kalp ritim bozukluklarının anlaşılabilmesi için, normal EKG tetkikinden daha uzun sürecek şekilde yapılmaktadır. Kardiyoloji muayenesi süresi yaptırdığınız tetkiklere göre değişiklik göstermektedir.

Kardiyoloji doktorları listesine Doktor Bul sitemizden ulaşabilirsiniz.

doktor bul