Kulak Arkası Şişmiş Lenf Düğümlenmesi şişmesiyle alakalı bir durumdur. Kulak arkasında lenf bezi olmamakla beraber en yakındaki boyun bölgesinde şişme olabilir.
Kulak arkası şişmesi lenf bezleri şişmesi ile de anılan ve enfeksiyon kaynaklı bir sorun olarak bilinmektedir. İltihabın bir yansıması olarak şiş olan bölge ağrılı da olabilir. Tedavisi önemli ve kritik bir hal almadan gerçekleşmelidir.
Lenf bezleri şişmesi nasıl tedavi edilir sorusu için tespit tanı dönemi ardından bölgesel büyümelerin azaltılması amaçlanmaktadır. Kulak arkasında oluşan sorunun doğru yöntemlerle giderilmesi hedeflenir.
Mevcut tedaviler yanıt vermezse alternatif bir süreç için uzmanlardan yardım alınacaktır. Kanser gibi bağışıklık sistemi sorunlarında ameliyat ve kalan kısımların durdurulması süreci olacaktır. Kanser durumu haricinde tedavilere yanıt vermeyen şişliklerde bir aylık sürece önem verilmelidir. Bir ayda geçmeyen şişliklerde hemen uzmana başvurulmalıdır.
Lenf bezi nerede sorusu; koltuk altları, çene alt kısımları, boyun iki yanı, kasık yanları, köprücük kemiği üstü olarak yanıtlanabilir. Lenf bezlerinin işlevleri şu şekildedir:
Lenf bezi şişmesine neden olan hastalıklar arasında kulak enfeksiyonu yaygındır. Boğaz ağrısı, grip, sinüs enfeksiyonu ve kızamık nedeniyle lenf bezleri şişebilir. Diş apsesi, AIDS, öpücük hastalığı ,yara enfeksiyonları, zona diğer nedenler arasındadır.
Kulak Altında Şişlik İçin Hangi Doktora Gidilmeli?
Kulak altında şişlik için hangi doktora gidilmeli sorusu birçok kişi tarafından sorulmaktadır. Genel cerrahi lenf bezleri ile alakalı sorunlarda başvurulması gereken tıp alanıdır. Genel cerrahi bölümünde elde edilecek sonuçların sınırlı kalması halinde yeni bölümlere yönlendirmeler olabilir.
Lenf kanseri nedenli şişmelere yakalanmamak için genel yaşam tarzı önem kazanmaktadır. Lenf bezlerinin iltihaplanmaması için önlemlerinizi almalısınız. Vücudunuzun genel direncini yüksek tutan birtakım alışkanlıklar ruhsal durumlarla da desteklenmelidir.
Yapılan araştırmalara göre enfeksiyon hastalıkları ve stres düzeyi ile çok sayıda bağlantı olduğu görülmektedir. Stres seviyesi düşük olan hastaların enfeksiyonla mücadelesi daha yüksek olasılıktadır. Sinirsel bağlantılar, vücudun faydalı olan maddeleri daha çok almasını sağlar.
Stres gibi durumlarda besinlerden aldığınız değerlerin faydası düşmektedir. Dolayısıyla direnci de azalan bir metabolizma oluşacaktır. Enfeksiyon, lenf bezi olan yerlerde daha çok birikince de geri dönülmez hastalıklar oluşabilmektedir. Bazı vitaminlerin eksikliğinde stres seviyesi çoğalacağı için bunu da dikkate almak gerekmektedir.
Lenf Düğümlenmesine bakan Doktorlar ve Doktor çalışma cetveline ulaşmak için aşağıdaki İzmir Doktor Bul sistemimizden ulaşabilirsiniz.