Lezzetli Bir Aşurenin Püf Noktaları ve Aşurenin Faydaları

Lezzetli Bir Aşurenin Püf Noktaları ve Aşurenin Faydaları Manevi değeri ve eşsiz tadıyla mutfaklarımızda ayrı bir değere sahip olan aşureyi yapmak maharet işi.Aşureyi yaparken renk, kıvam ve lezzet için atlanılmaması gereken püf noktalarına dikkat ederek sizde lezzetli aşureler yapabilirsiniz.

Lezzetli bir aşure için öncelikle buğdayı doğru pişirmek ve özünün çıktığından emin olmak gerekiyor.

Lezzetli Bir Aşurenin Püf Noktaları ve Aşurenin Faydaları

AŞUREYE HANGİ MALZEMEYİ NE ZAMAN EKLEMELİYİZ?

Aşure için tüm malzemeler bir önceki akşamdan ıslatılır. Bakliyatlara ön pişirme yapılarak koyu renklerinden arındırılır. Tencereye önce buğday sonra bakliyatlar ve en son meyveler eklenmelidir. Bu hem meyvelerin bütünlüğünün bozulmamasını hem de çok pişirerek aromalarının kaybolmamasını sağlayacaktır.

Aşurenizi pişirirken bir miktar ateşten almadan nişasta ekleyerek kendi dengesini bulmasını sağlayabilir ve sulu olmasını önleyebilirsiniz.

Aşure muhallebi kıvamına geldiğinde ocaktan indirmek için hazır demektir.

AŞURENİN FAYDALARI

Aşurenin içinde bulunan vitaminler, mineraller ve protein nedeniyle özellikle çocuklar ve enerjiye ihtiyacı olan kişiler için önemli bir besin kaynağıdır. İçeriğinde 15 çeşit tahıl, kuru ve yaş meyve, kurubaklagil, yağlı tohum çeşitleri bulunan aşure bu çeşitliliği sayesinde vitamin ve mineral deposudur.

Aşure ayrıca enerjiye ihtiyacı olan çocuklar, gelişme dönemindeki ve günlük enerji ihtiyacı yüksek kişiler için çok iyi ve dengeli bir enerji kaynağıdır. Bol posa içerir, baklagil, incir, kuru kayısı gibi barsak hareketlerini hızlandıran besinler bulunduğu için kabızlık, hazımsızlık gibi problemlere iyi gelir. Aşure tamamen tahıl, kurubaklagil ve meyveden hazırlandığı için hiçbir şekilde hayvansal yağ-kolesterol içermez.