Radyasyon Onkolojisi Neye Bakar?

Radyasyon Onkolojisi Dünya üzerinde en fazla ölüme sebep olan ikinci hastalık türü kanserle ilgilenir. Hücrelerin kontrolsüz bir şekilde bölünmesi sonucu vücutta kötü huylu oluşumlar meydana gelir. Kanser sadece bir dokuyu ya da organı etkileyebildiği gibi daha fazla dokuyu veya organı da etkileyip daha büyük olgular ortaya çıkartabilir. Kanserle ilgilenen birim onkolojidir. Kanser tedavisinde cerrahi yöntemler dışında kemoterapi ve radyoterapi yöntemleri de bulunmaktadır. Kemoterapi kanser hücreleri üzerinde etkisi olan ilaçların kullanılmasıyla tedavidir.

Kemoterapi tedavi kişiden kişiye değişkenlik gösterir. Radyoterapi de ise ışınların kullanılmasıyla kanserli hücrelerin tahrip olup tedavi olması amaçlanır. Radyoterapiyi uygulayan bilim dalı ise Radyasyon Onkolojisidir. Radyoterapi uygulamanın nedenleri şunlardır: Ameliyat sonrası, geriye kalan kanser hücrelerinin büyümesini durdurmak için. Kanserin temel tedavisi olarak Ameliyat öncesi kanserli tümörü küçültmek için. Kanser hücrelerini yok etmek için kemoterapi gibi diğer tedaviler ile birleştirilerek İleri kanser vakarında kanserin yol açtığı semptomları azaltmak için. Radyoterapi tedavisi görürken beslenmenize oldukça dikkat edin, radyoterapi uygulandığı için tahriş olan derinize nazik olun ve özellikle kullandığınız ilaç, vitamin destekleri ve bitkisel ürünleri doktorunuza söyleyin.

Radyasyon Onkolojisi Neye Bakar?

Baş ve boyun kanserleri, Beyin tümörleri, Meme kanseri, Yumuşak doku tümörleri, Kemik tümörleri, Lenfomalar, Cilt kanserleri, Prostat kanseri, Mesane kanseri, Akciğer kanseri, Kadın hastalıkları kanserleri, Çocukluk dönemi tümörleri, Sindirim sistemi kanserleri.

Radyasyon Onkolojisi Bölümü Doktor çalışma cetveline  ya da doktor bilgilerine ulaşmak için aşağıdaki Ankara Doktor Bul linkini tıklayabilirsiniz.

doktor bul