Uyku hakkındaki şehir efsaneleri uyku hakkında hepimizin ihtiyaç duyduğu ve çoğu zaman yeterince uyuyamadığımızdan şikayet ettiğimiz çeşitli şehir efsaneleri vardır.
Şehir efsanelerinin birçoğu uykuyla ilgili şehir efsanelerinin asılsız olduğunu biliyor. İnsanlarda her zaman aynı uyumu göstermez. Bunlar sizinle paylaştığımız efsanelerden bazıları. Bu şehir efsanelerinden hangilerini tanıyorsunuz? Yoksa hangi şehir efsanesinin sizinkine benzediğini bilmek mi istiyorsunuz? Uykuyla ilgili şehir efsaneleri pek çok kişiye uymuyor. Ancak her beden farklı olduğu için bu bazen doğru olabilir. Uyku uzmanı Neil Stanley bu konuyu araştırdı. Birçok açıdan doğru olduğu bilinen hatalar şehir efsanesi olarak kaldı.
1) 8 Saat Uyku Yeterli Mi?
Bu kural herkes için geçerli değildir. Bazıları için 6 saatlik iyi bir uyku yeterlidir. İnsan boş bir zihinle uyumaya gitmeli. Tüm sorunların ve zorlukların net bir şekilde anlaşılmasıyla uykuya geçiş çok daha kolay olacaktır. Zihnini temizlemeye çalışmalısın.
2) Kahve İçmek Uykuyu Bozar Mı?
Kahve içip uyumayan insanlar var. Kafeine duyarlı olmayan insanlar için bu mantıklı değil. Birkaç bardak içen kişilerde etkisi yoktur. Aksine, kahvenin bazı insanları uykulu hale getirdiği bilinen bir gerçektir.
3) Hafta Sonu Çok Uyumak
Hafta içi uyanık kalıp hafta sonu bunu telafi etmek isteyenler var. Uyuyamıyorsanız ve diğer günlerde çok uyuyorsanız, uykusuz günlerinizi telafi edemezsiniz. Sadece uyumadığın günlerden bıkacaksın. Çok uyuduğunuzda uykusuz günlerinizi telafi edemezsiniz.
4) Horlama Bir Problem Midir?
Gece horluyorsanız, bir doktora görünmenizde fayda var. Horlama, kaliteli uyku eksikliğinizi gösterir. Aynı zamanda kilo almanızı da sağlar. Kalitesiz uyku horlamayı da beraberinde getirir.
5) Uyku İlacı Kullanmak İyi Midir?
Uykusuzluk için uyku hapı kullanmak hiç yardımcı olmuyor. Aksine uykusuzluk çeken biri uyku ilacı yerine bitki çaylarını denemelidir.
6) Melatonin Alıyor Musunuz?
Uyku hapları yerine melatonin takviyeleri de kullanılır. Aslında, uyuşukluğu teşvik etmekten başka bir şey yapmadığı da gösterilmiştir.
7) Rüyada İyi Uyumak Mümkün Mü?
Uykusuzluk ve kabuslar söz konusu olduğunda uyku kalitesi o kadar önemli değildir. Uykuya dalmak için önce boş bir zihniniz olmalı. Uykuya geçiş sırasında zihniniz problemlerden arınmış olmalıdır. Zihninizi boşaltmalı ve düşüncelerinizi bırakmalısınız.
Uyku apnesi Doktoru Tavsiyeleri için Uyku apnesi doktor yorumlarını takip edebilirsiniz.